Кубок України. Таврія розібралася з Нікополем

Дев’ять днів тому “Таврія” досить несподівано поступилася тут же “Нікополю” в матчі чемпіонату України, але зараз змогла взяти реванш у іншому турнірі, вигравши поєдинок 1/16 фіналу Кубка.

Перемога кримчанам далася досить спокійно, а м’ячі у ворота господарів влітали в кожному з таймів. Дубль оформив Андрій Ковальов, який до цього в інших матчах нинішнього сезону забив тільки один гол.

У першому випадку сімферопольці перехопили м’яч на чужій половині і організували атаку лівим напівфлангом, передачу в центр воротарського чекав один Ковальов, який залишився без нагляду. Після перерви хавбек з лінії штрафного катнув м’яч в напрямку рамки воріт – рикошет дезорієнтував голкіпера і зіграв на користь того, хто бив.

Футбол не був у одні ворота. Підопічні Поклонського також намагалися йти вперед і створювати проблеми гостям. Тяпкіну перед перервою вдалося навіть забити, але в цьому ж епізоді він зніс і голкіпера, а арбітр Христина Козорог зайняла сторону команди, яка захищається, зафіксувавши напад на воротаря.

Гол, хоч і скасований, трохи підбадьорив господарів, які стали активніше йти вперед. Але до перерви було мінімум часу, а відразу після виходу на другий тайм Ковальов став автором вже описаного другого для себе голу.

Після другого результативного удару “Нікополь” вже більше за іннерцією йшов вперед. “Таврія” віддала ініціативу супернику, але незадовго до фінального свистка не відмовила собі в задоволенні забити третій: Білоконь залишився без нагляду на дальному куті штрафного після передачі з лівого краю і продовження головою в цю зону, гравець підробив і відправив снаряд у ціль.

“Таврія” вперше з 2018 року добирається до 1/8 фіналу турніру. Для “Нікополя” гра в 1/16-й вже успіх: в історії клубу лише дві перемоги в Кубку країни при семи поразках.

Кубок України. Третій раунд
31 серпня. Нікополь. Стадіон: “Електрометалург”. Початок о 16:30
“Нікополь” – “Таврія Сімферополь” 0:3
Голи:
 Ковальов 12, Ковальов 47, Білокінь 83
“Нікополь” (старт): Баштаненко, Швиденко, Білоус, Киричук, Кіреєв, Сорока, Соловйов, Рубчинський, Кошеваров, Гора, Рагулін
“Таврія” (старт): Герасименко, Максименко, Чмеленко, Чеботаєв, Яцик, Кривич, Доля, Ковальов, Вакулінський, Бочак, Барладим

ua-football.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *