«Таврії» потрібен спонсор, іншого виходу немає – Куніцин

Сімферопольський футбольний клуб «Таврія», що відновив діяльність на материковій Україні після анексії Криму Росією, потребує спонсорської підтримки. Відсутність фінансування – головна проблема для клубу. Про це в коментарі кореспонденту Крим.Реалії розповів член виконавчого комітету Федерації Футболу Криму Сергій Куніцин.

«Все, що могли ми зробити на рівні району і спільними зусиллями, зроблено. Я депутатські гроші свої – 10 мільйонів гривень віддав на стадіон, УЄФА були готові надати допомогу, з районного бюджету виділяли кошти. Потім знайшлися люди з нової епохи, які мали намір команду фінансувати. Я пішов з президентства Федерації футболу Криму, але було обіцяно, що команда буде фінансуватися. Зараз для «Таврії» вихід один – треба знайти спонсора. Все впирається в гроші, іншого виходу немає: заробітна плата, утримання команди, ремонти…», – зазначає Куніцин.

Він вважає, що клуб необхідно зберегти на материковій Україні, бо «Таврія» важлива для кримчан.

«За президента Порошенка було зроблено дві реальні дії – перевели Таврійський Національний Університет імені Вернадського в Київ і відродили «Таврію». У цьому, звичайно, є і частка політики. А в силу того, що професійний футбол у Криму заборонений УЄФА, то на «Таврію» вболівальники їздили з Криму. Але на сьогодні, в контексті тих проблем, з якими Україна зіткнулася, складно сказати, як можна фінансово проєкт зміцнити. Але однозначно – «Таврія» потрібна», – додав Куніцин.

Раніше головний тренер «Таврії» Сергій Шевченко розповів про плачевну ситуацію з відновленням сезону.

Після цього віцепрезидент Федерації футболу Криму Олег Комуняр в ефірі Радіо Крим.Реалії сказав, що якщо «зараз не врятувати «Таврію», то її втратять надовго».

«Таврія» посідає восьмий рядок у турнірній таблиці української Другої ліги. Зараз в активі сімферопольців 17 очок.

Футбольний клуб «Таврія»

Футбольний клуб «Таврія» був заснований у 1958 році в Сімферополі. У 1992 році «Таврія» стала першим чемпіоном України, обігравши у фінальному матчі у Львові київське «Динамо» (1:0).

До російської анексії Криму «Таврія» грала в Прем’єр-лізі України. У 2014 році клуб припинив своє існування. У 2016 році був відновлений на материковій частині України і включений у Чемпіонат України серед аматорів. 21 червня 2017 року «Таврія» була атестована для участі у другій лізі чемпіонату України. Свої домашні матчі команда проводить у Бериславі Херсонської області.

ua.krymr.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *