Друга ліга: Кривбас розгромив Таврію

Центральний матч Групи «Б» Другої ліги проходив у день 62-річчя від заснування футбольного клубу Кривбас. До цієї дати вболівальники підготували гарні банери і перф, а клуб – спеціальний мерч лімітованої серії.

Але головне – сам Кривбас заготовив самий бойовий, за вирахуванням важко травмованого форварда Мишуренка, свій склад на цей день. Таврія, яка йде четвертою з 3-очковим відставанням, перебудувалася після нічийного матчу з Металургом (1:1). Здивувало, що в гостях сімферопольці з Мар’янівською пропискою зіграли в два форварда – втім, Фаюк, який відмінно увійшов у гру в матчі з запорожцями, заслужив свій шанс зіграти з Бойком проти прямих конкурентів.

Ось тільки криворіжцям в день народження криворізької команди майстрів пощастило з швидким голом. Ременюк заробив корнер на своєму лівому фланзі, Пятов подав. Ще один сьогоднішній іменинник Заіменко відзначив своє 24-річчя ассистом: саме після його знижки Фатєєв правою ногою підправив м’яч під поперечину – 1:0. Дебютний гол за Кривбас для новачка криворізької захисту.

В той момент Таврія цілком могла відігратися. Якщо Білоконь, який недавно забив Балканам з центру поля, на цей раз здалеку по воротах не потрапляв, то удар Богданова після прострілу Бойко змусив голкіпера Кривбасу виручати. Але і Онопко змушений був працювати. Він впорався з дальнім ударом Пятова, потім похвилюватися, коли Збунь після кутового не влучив у ціль зі скидки Рябова, а на 23-й хвилині потягнув ще один удар головою від Фатєєва. Але воротар вже не міг виручити, коли через кілька хвилин Кривбас розгорнув свою контратаку. Маліновський запустив лонгболл з глибини поля, Черній скинув на хід П’ятову, а вже Олександр сповна використав свій шанс. Він вискочив на голкіпера, підправив м’яч собі під ліву ногу і легенько прокатав в кут – 2:0.

У боксі буває стан грогі – щось схоже трапилося і з гостями. Поки вони приходили в себе і провели кілька атак, Кривбас вичавив все до кінця з першого тайму, встигнувши забити і третій м’яч. Черній з лівого флангу навісив у штрафний майданчик, звідки Рябов хльостким ударом потрапив в район дев’ятки – 3:0. Відзначаємо два ассисти у вихованця новокаховського футболу – завжди вдало грає Черній проти земляків з Херсонської області. Що Костянтин підтвердив і на самому початку другого тайму. У господарів пройшла стрімка атака відразу після перерви, після передачі Ременюка Черній, здавалося, втратив м’яч в чужій штрафній, але за рахунок спортивного нахабства продерся крізь захист та з близької відстані «клюнув» м’яч головою – 4:0. А незабаром на ще один кутовий вдало сходив захисник Фатєєв. Головою Дмитро замкнув подачу П’ятова від правого прапорця – 5:0.

Залишок часу впевнено контролювали криворіжці, єдине, що розчарувало, – захисник Попчук чогось пішов в вирвіглазний підкат проти півзахисника гостей Яцика і був вилучений. Але п’ять голів більшість на останніх хвилинах не могло оскаржити. Четверта в чемпіонаті розгромна перемога Кривбасу, перша розгромна поразка Таврії. Набравши 34 очки, Кривбас мінімум на добу обходить Металург і посідає друге місце. Таврія залишається четвертою – тепер від трійки лідерів вона відстає на п’ять очок. Розгромна перемога в пам’ятний для криворізького футболу день – це дуже важливий результат для групи лідерів південно-східного дивізіону.

Man of the Match: Александр П’ятов (Кривбас)

У цій грі на вищі оцінки заслуговують відразу кілька гравців: Фатєєв, Черній, Ременюк і багато інших. Але нам хочеться особливо відзначити П’ятова. Хороший матч креативного півзахисника криворіжців: після його кутових були голи, а сам він подвоїв рахунок витонченим по виконанню голом.


Кривбас (Кривий Ріг) – Таврія (Сімферополь) – 5:0

Голи: Фатєєв, 1, 57, П’ятов, 27, Рябов, 45, Черній, 48

Кривбас (стартовий склад): Льопка, Маліновский, Заіменко Фатєєвв, Коцюмака, Рябов, Яровой, Збунь, Пятов, Ременюк, Черній. Запасні: Злотар, Черныш, Сокол, Дедяєв, Попчук, Карноза, Горват, Берко, Квасов, Ніколашин, Павленко. Головний тренер: Геннадій Приходько.

Таврія (стартовий склад): Онопко, Чеботаєв, Чмеленко, Шевченко, Окатий, Бесараб, Білокінь, Тетеренко, Богданов, Фаюк, Бойко. Запасні: Герасименко, Гура, Доля, Яцик, Захарченко, Барладим, Заїка. Головний тренер: Олег Федорчук.

Видаленння: Попчук, 86

15:00. Кривий Ріг. Стадіон «Шахта Жовтнева».

Арбітр: С. Задиран (Київська область)

sportarena.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *