Фанат Таврії отримав звання Героя України посмертно

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України вболівальникові Таврії Святославу Алексапольському.

Відповідний Указ опублікований на сайті Президента. Захисник служив у 126-тій окремій бригаді територіальної оборони.

Алексапольський 2017-го по 2020-й роки брав участь у бойових діях в зоні проведення ООС. На початку повномасштабного вторнення обороняв Київ, визволяв Ірпінь, Бучу та Ворзель. 29 серпня 2022 віддав життя під час операції зі звільнення Херсонщини.

“Українські війська почали наступ на херсонському напрямку. Російська оборона не була подавлена, місцевість була відкрита, але піхоті треба було йти вперед. І в склад штурмової групи, яка атакувала російську позицію біля села Новогригорівка, був включений і Алексапольський.

Він був снайпером, і завдав ворогу значних втрат при штурмі російської позиції, а потім йому довелося піти вперед: командира штурмової групи було поранено, і хтось мав його врятувати під щільним вогнем. І, як завжди, Святослав узяв відповідальність на себе. Позицію взяли. Але по наших атакуючих підрозділах росіяни завдали масовані удари артилерії та реактивних систем залпового вогню, і уламки обірвали життя Святослава”, – розповів журналіст Юрій Бутусов.

Святослав був кримчанином, народився у місті Саки. Захоплювався багатьма видами спорту: футболом, шахами, бойовими мистецтвами, боротьбою, бігом, паркуром, плаванням. Був фанатом сімферопольської Таврії.

sport24.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *